panowie mam zamiar zamontowac takie podświetlenie u siebie i nie jestem pewien czy mam takie zakupic żeczy? chcę żeby wyglądało jak ori.
dioda 5x2 mm biała 12v
rezystor 560 ohm, lub 470 ohm
będzie ok?
Mam problem z podłączeniem ledu po stronie kierowcy stosuje się do schematu ( od strony kierowcy wpinasz sie czarnym od lampki do brązowego od lewej a niebieskim od lampki do niebieskiego ) . Natomiast nie mam tam żadnego napięcia . Trzy pozostałe ledy zainstalowałem i świecą prawidłowo. Może robię coś nie tak . Włącznik świateł włączony. Jakieś rady ?
Witam jestem nowym użytkownikiem skody Octavi 2 i kiedyś przeglądając te forum zaintrygowało mnie własnie to oświetlenie tych klamek i sobie to zrobiłem tylko mam mały problem podczas zapalania samochodu gaśnie mi na chwile cale podświetlenie drzwi i po chwili się zapala przeważnie kierowcy albo przód pasażera bym był bardzo wdzięczny za pomoc.
tylko mam mały problem podczas zapalania samochodu gaśnie mi na chwile cale podświetlenie drzwi i po chwili się zapala przeważnie kierowcy albo przód pasażera
sprawdź masę na obwodach bo masz słabą ( dobrze nie styka )
pozdrawiam Adam Octavia 2 - Tour II - Kosiarka Spontany Katowickie
przepraszam za przecinki, to nie jest raczej od masy, gy włączę światła i zacznę odpalać samochód to oświetlenie szyb i te diody gasną ale po chwili znowu się zapali, i to nie jest zawsze od czasu do czasu to występuje , czasami np. lewa strona, czasami tylko jedne drzwi albo dwa drzwi przednie. a czasami jest dobrze przez dłuższy czas.
Panowie z tyłu wydaje mi się, że mocnej świeci niż w ex 0II co robiłem.Wiec musze je przyciemnic, dawałem rezystorka 1k i myśle dodać drugiego... tylko czy bedzie róznica jak dodam wedle fotki 1 czy 2 - którą opcje wybrac.
Druga sprawa w ex 0II przycisk od blokowania wyłanczał podświetlanie tylnich przycisków - w obecnej 0II tylko blokuje szyby (bez dopływu prądu do przycisków)
piotrek_os, Jak dasz nr. 1 to będą mocniej świeciły więc możesz dać w ten sposób na przód . A na tył daj nr.2 i będzie troszkę słabiej , w ten sposób powinno się wyrównać
Druga sprawa w ex 0II przycisk od blokowania wyłanczał podświetlanie tylnich przycisków - w obecnej 0II tylko blokuje szyby (bez dopływu prądu do przycisków)
Nie wiem jak od Superba 2 ale od Suberba 1 nie pasują. Za to pasują z jedynki lampki podświetlenia klamek, są identyczne jak w te w OII. W klamkach z OII wycinasz, wiercisz dziury pod lampki i masz podświetlenie jak w klamkach z L&K, które są praktycznie nie dostępne u nas.
Komentarz